Published On: septiembre 19th, 2020Categories: Uncategorized0 Comments

L’informem que la Ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha aclarit que els pares que han de cuidar als seus fills en quarantena, però que tenen una PCR negativa en COVID-19, no tenen dret a una baixa laboral retribuïda.

En el cas que el nen sigui negatiu en la PCR però hagi de fer uns dies de quarantena, la portaveu de l’Executiu ha indicat que el pare seria el cuidador del qui fa la quarantena i no del malalt.

En tot cas, ha recordat que el Ministeri de Treball va posar en marxa el programa «Em Cuida», que permet que els treballadors tinguin dret a una flexibilitat de la jornada laboral, fins i tot, del cent per cent, «i que permeti compassar aquesta necessitat de cures a aquesta situació de flexibilitat laboral».

El pla «Em Cuida», que es va aprovar a l’inici de la pandèmia davant el tancament de col·legis, permet als treballadors adaptar o reduir la seva jornada laboral per a la cura de persones a càrrec seu (fins a segon grau), i és possible una reducció del 100% de la jornada (en aquest cas sense sou), sense que puguin ser sancionats o acomiadats per això.

D’altra banda, si una persona és positiva en COVID-19, el criteri facultatiu és que els convivents més immediats es mantinguin en quarantena. «Els pares dels nens positius sens dubte són convivents directes i immediats i, per tant, tindran dret a la baixa laboral retribuïda», ha aclarit.

«Hi haurà diferents casuístiques depenent de la situació sanitària», ha assenyalat Montero durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del dia 1 de setembre, en ser preguntada sobre el dret dels pares a tenir una baixa laboral en cas que el seu fill hagi de fer quarantena per ser positiu en coronavirus o per ser-ne sospitós.

En aquest sentit, la ministra ha detallat que si un nen o un altre membre de la família és positiu existeix l’obligació que tots els convivents directes realitzin la quarantena i això «obligatòriament s’ha d’acompanyar de la baixa laboral que permeti l’absència del treball» per evitar altres contagis.

«Per tant, tranquil·litat en aquest sentit perquè ja hi ha mecanismes i, en cas, que es donin noves circumstàncies que no estiguin en aquest moment previstes i que requereixin la permanència dels pares en el domicili per alguna causa, es buscaran, com hem fet durant tota la pandèmia, els mecanismes que permetin preservar la sortida dels menors i complir amb les recomanacions sanitàries», ha conclòs.

Leave A Comment