Published On: diciembre 1st, 2018Categories: Uncategorized0 Comments

El Govern ha arribat a un acord amb les organitzacions d’autònoms sobre la cotització del col·lectiu pel 2019. Així, després de diverses reunions, les organitzacions més representatives del sector, ATA i UPTA, han aconseguit imposar el seu preacord de la setmana passada, de manera que la base mínima de cotització dels treballadors autònoms pujarà un 1,25% a partir de l’1 de gener de 2019, fins als 944,35 euros al mes, i el tipus de cotització serà del 30%, i per tant els autònoms persones físiques hauran de pagar 5,36 euros més al mes (64 euros més a l’any) del que paguen actualment, encara que a canvi rebran més protecció.

Enfront de la pujada que va plantejar el ministeri de 40 €/mes en la primera proposta que es va presentar o els 22 €/mes de la segona presentada pel Ministeri, ATA i UPTA ha aconseguit que s’acordi una pujada de 5 €/mes.

Autònoms 2019
Persona física Societaris Tarifa plana *
Base mínima Quota Base mínima Quota 12 mesos
944,35 € 283,30 €/mes 1214,08 € 364,22 €/mes 60 €/mes
(quota + 5,36 €/mes que el 2018) (quota + 6,98 €/mes que el 2018)

Aquests són els principals termes de l’acord:

  • La base de cotització dels autònoms s’incrementa en un 1,25% a partir de l’1 de gener de 2019 i el tipus de cotització passa a ser del 30%.
  • Així la quota puja per als autònoms persona física 5,36 €/mes (64 €/any) i per als autònoms societaris la pujada és de 6,89 €/mes (82 €/any).

Aquest acord implica també millores en protecció social:

  • Dret a l’atur: se’n millora l’accés, se’n flexibilitzen les condicions i s’amplia la durada de la prestació.
  • Els autònoms tindran dret a cobrar la prestació per accident de treball o malaltia professional des del primer dia de baixa.
  • Tots els autònoms tindran dret a accedir a la formació contínua i reciclatge professional.
  • Els autònoms no pagaran la quota de Seguretat Social a partir del segon mes de baixa per malaltia o incapacitat temporal fins al moment de l’alta.
  • Les autònomes, dins dels 24 mesos posteriors a la prestació de baixa per maternitat, podran obtenir una tarifa plana de 60 € durant 12 mesos sense necessitat de cessar prèviament en la seva activitat.
  • Es mantenen després dels 12 primers mesos les bonificacions posteriors actuals de la tarifa plana. Els beneficiaris de la tarifa plana tindran accés als mateixos drets i prestacions.

Per més informació sobre aquesta o altres qüestions relacionades podeu comptar amb el suport de Centre Gestor Lleida. La nostra experiència contrastada gestionant a autònoms i pimes sobre matèries fiscals ens avala.

Busquem la millor solució pel seu cas concret sense cap tipus de cost ni compromís, truqui’ns al 973 279 700 o contacteu-nos a través del correu electrònic lleida@centregestor.es.

Pot apropar-se a les nostres oficines al centre de Lleida i Tremp. Per a més informació pot visitar la nostra pàgina web https://centregestor.es.

Centre Gestor

Leave A Comment