Published On: octubre 31st, 2020Categories: Sin categorizar0 Comments

L’informem que el Govern de la Generalitat ha aprovat noves mesures per fer front a l’avanç de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya, entre les quals s’inclou el tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i un confinament municipal els caps de setmana, des de les 6 hores del matí del divendres fins a la mateixa hora del dilluns.

És a dir, durant les dues pròximes setmanes els ciutadans no poden travessar la frontera invisible que separa Catalunya d’Aragó, València o França i, durant els caps de setmana, no poden sortir del seu poble o ciutat.

Excepcions: dins de les comarques es permetrà la mobilitat per anar a cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre. I en municipis limítrofs es permetrà la mobilitat en casos de pràctica esportiva individual a l’aire lliure, competicions esportives autoritzades o desplaçaments de persones amb permís penitenciari.

En els dos casos es mantenen les excepcions, motivades per aquells desplaçaments que estiguin justificats, com a assistència a centres sanitaris, raons de tipus laboral, per acudir a centres educatius o cuidar persones dependents.

Activitats culturals

Teatres, cinemes i sales de concerts hauran de tancar durant almenys 15 dies. Els museus podran obrir al 33% del seu aforament i les biblioteques, per dur a terme el seu servei de préstec.

Activitats esportives i gimnasos

Es tanquen els gimnasos i els centres esportius.

Centres i locals comercials

El Govern ha decretat també el tancament dels centres comercials (només poden obrir els que serveixin productes de primera necessitat) i la resta de locals comercials de menys de 800 metres quadrats hauran de reduir l’aforament al 30%. Els locals de més de 800 metres quadrats, han de delimitar el seu espai d’obertura a aquesta mesura i mantenir l’ocupació màxima del 30%.

No hi ha límit de superfície per als establiments d’alimentació, begudes, productes higiènics i primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, concessionaris, jardineria i perruqueries.

Bars i restaurants

Se’n prorroga el tancament. El servei de lliurament de menjar a domicili es permetrà fins a les 23.00 hores.

Ensenyament educatiu

Se suspenen també totes les activitats extraescolars, a excepció d’aquelles que es realitzen en grups bombolla dins de les escoles. Continuen les classes presencials en educació primària, encara que a partir de 3r de l’ESO es podria optar per un model híbrid.

S’insta els centres educatius a impulsar per les classes virtuals en els nivells de batxillerat i formació professional. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància.

Teletreball

Es recomana a les empreses facilitar el teletreball, per limitar al màxim la mobilitat, adaptant fins i tot els horaris d’entrada i sortida, excepte quan és impossible o quan no es tenen els mitjans per fer teletreball.

Actes religiosos i cerimònies 

Els actes religiosos i cerimònies civils, incloses noces i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l’assistència al 30% de l’aforament.

Leave A Comment