Es pot arribar a pensar que les assegurances de viatges són opcionals, que aporten un plus de tranquil·litat quan s’està lluny de casa, sobretot en un país desconegut. Sempre cal investigar el lloc on es passaran les vacances, per veure si aquesta inversió surt a compte. Per exemple, als Estats Units les despeses mèdiques són molt elevades i en aquest cas, una assegurança que les cobreixi és una bona opció.

No obstant això, en uns determinats destins, tenir una pòlissa de viatge és una obligació legal. Llavors si estàs pensant a viatjar a un dels següents països, et recomanem parar atenció.

  • Rússia. Famós per les matrioskas i les ushanka, on ja per obtenir el visat de turista es necessita tenir una pòlissa de viatge que cobreixi les despeses mèdiques i de repatriació.
  • Algèria. L’ambaixada algerina és més estricta en els termes de la pòlissa, i si una persona vol obtenir el visat, ha de presentar uns documents on s’exposi el nom complet del sol·licitant, la cobertura i la validesa de la pòlissa, que ha de coincidir amb tota l’estança al país.
  • Iran. El funcionament per obtenir el visat iranià, en termes de documentació, és similar al d’Algèria. Així doncs, a l’hora de demanar-lo, serà necessari un document on s’exposi el nom complet, les cobertures i la validesa (també ha de coincidir amb la durada del viatge) de la pòlissa de viatges.
  • Cuba. A més de tenir en compte les vacunes necessàries per viatjar en aquest país caribeny, cal disposar d’una pòlissa amb cobertura per gestos mèdics, de repatriació i d’assistència 24 hores. En aquest cas, s’ha de demanar a l’asseguradora una carta on s’acrediti a l’assegurat amb totes aquestes cobertures mencionades.
  • Per entrar en territori equatorià és necessari un comprovant que es disposa d’una assegurança de viatges amb una validesa per tota l’estança. Tot i que aquí no s’especifica les cobertures obligatòries, l’ambaixada equatoriana recomana que les cobertures siguin extensives, sobretot en el cas de les despeses mèdiques i de la repatriació.

Tenir tota aquesta informació en compte serveix d’ajuda per viatjar més tranquil i alhora, per poder garantir un viatge memorable sense preocupacions.