El Índex de Preus al Consum és una dada estadística que mesura com evolucionen els preus de béns i serveis referit al consum de la població a Espanya. És imprescindible tenir en compte que l’IPC repercuteix a tots els agents econòmics (famílies, empreses i estat).

Per a la regulació de preus en 2024 cal tenir en compte la dada final de l’IPC en 2023.

La taxa anual de la inflació subjacent va disminuir set dècimes, fins al 3,8%. La variació mensual de l’índex general és del 0,0%.

L’Índex de Preus al Consum Harmonitzat (IPCA) situa la seva taxa anual en el 3,3%, la mateixa que el mes anterior.

L’estabilitat dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, va produir una disminució important de la taxa anual de l’IPC, respecte a l’augment de l’any anterior; així com les begudes alcohòliques i el tabac, gràcies a l’estabilitat dels preus del tabac.

 

POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES

T'ajudem amb la gestió de la teva empresa

Si busques una gestoria per a empreses amb experiència i professionalitat a Barcelona, Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES

 

Com va acabar l’IPC i la inflació en 2023?

A nivell intern d’una empresa afecten les variacions de l’IPC, donat que segons l’orientació que aquest prengui (ascendent o descendent) hauran de modificar i ajustar els preus. El terme inflació va ser el més pronunciat per tots els agents econòmics l’any passat. La inflació acumulada va tancar 2023 en el 3,1% tal com indica l’Institut Nacional d’Estadística.

La taxa de variació anual de l’IPC confirma la seva tendència a la disminució, amb una baixada de més d’una dècima a la del mes anterior, després d’haver tocat sostre el passat mes de febrer en el 6,0%. L’IPC subjacent, índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics, va disminuir set dècimes, fins al 3,8%.

A continuació, es pot veure la variació de l’índex anual, mes a mes:

Centre gestor- Taxa anual de l'IPC. Desembre 2023

Font: Institut Nacional d’Estadística

Pel que fa a Europa, els resultats han estat força positius, mantenint-se per sota dels índexs de la Unió Monetària excepte els últims mesos de l’any.

Centre gestor - Taxa anual de l'IPCA. Desembre 2023

IPC 2023 per comunitats autònomes

Taxa anual de l'IPC per comunitats autònomes. Desembre 2023 - Centre gestor

 

Potser t’interessa… “Com millorar la comptabilitat de la meva empresa?

 

Com abordar la pujada de preus de la teva empresa en 2024

T’assessorem sobre com repercutir les pujades de preus dels teus proveïdors als teus clients en 2024

Malgrat totes aquestes dades, l’estimació de creixement per a Espanya en 2024 se situa en un 3%, una estimació que mostra un creixement en l’economia espanyola de l’1,6%, segons l’informe de Funcas.

És important comptar amb un expert per trobar l’equilibri en la pujada de preus com a empresa o la pujada dels salaris als empleats quan els preus dels proveïdors estan pujant constantment. La d’una persona o grup de persones que control·li aquest àmbit és fonamental per mantenir la qualitat preu que demanden els consumidors.

Quan comença un nou any i, més encara, després d’haver viscut un any en què la inestabilitat i la incertesa han format part del nostre dia a dia sorgeix el dilema de com plantejar-ho. En aquest post es plantegen idees per gestionar millor un negoci.

 

Previsions d’inflació en la progressió dels sectors en 2024

Els sectors més afectats en la pujada de preus són principalment el sector alimentari, transport i habitatge. En canvi, les comunicacions i l’educació han presentat un augment més moderat en els preus. És important esmentar també que actualment l’Euríbor se situa al voltant del 3,6% la qual cosa encareix el cost de les hipoteques a Espanya.

 

Potser t’interessa… “Assessoria fiscal per crear una PYME

 

Un gestor et pot ajudar a contenir l’impacte de la inflació en la teva empresa

El problema principal en què ens vam veure afectats els diferents agents de la població l’any passat va ser la incertesa. Per aquesta incertesa es va generar un rebuig a la bona informació i una actuació instantània sense anàlisi previ. Per a 2024 és fonamental combatre, entre tots, amb la inflació a la qual ens hem vist sotmesos.

La pujada de preus sense sentit afecta a tota la cadena d’agents que formen el consum, des del productor fins al consumidor final. Tots ens veiem afectats per un procés de decisions equivocades i, per tant, és necessari afrontar i analitzar el mercat en què ens situem, ampliar la comunicació amb els proveïdors i comptar amb un expert o grup d’experts que ajudin en la gestió econòmica de l’empresa.

 

 

Tria Centre Gestor per a una gestió comptable intel·ligent

POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES

És recomanable pujar els preus en 2024?

Si necessites assessoria comptable, ets al lloc indicat. T’ajudem a analitzar com contrarestar els efectes de la inflació en el teu negoci.

POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES