El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dissabte 19 la resolució que recull les noves mesures aprovades pel Procicat. Aquestes entraran en vigor dilluns 21 de desembre, estaran vigents fins a l’11 de gener i seran revisades el 28 de desembre. Les noves mesures posen el focus a la restauració i la limitació a la mobilitat. 

A la restauració el Govern limita la obertura al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30h a 9.30h i de 13h a 15.30h. A la nit el servei es limita a la recollida de menjar al local entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h. A més, es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials.

Als serveis presencials, l’aforament dels interiors serà del 30% amb quatre comensals per taula, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Els dies festius aquesta xifra s’eleva a sis, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles. La resolució estableix que en tot moment s’haurà de garantir la distància entre taules i garantir la ventilació en espais tancats.

Respecte a la mobilitat, el DOGC apunta que aquesta serà comarcal durant tota la setmana, amb l’excepció de si es visiten familiars, es va a una segona residència o un hotel.

D’aquesta manera es dona llum verda als desplaçaments “a poblacions d’altres comarques que siguin lloc de residència habitual de familiars o persones properes”. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars.

El DOGC reafirma la limitació de 6 persones per trobada i l’amplia fins a 10 els dies 24,25,26 i 31 de desembre, i l’1 i el 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. El toc de queda es manté entre les 22h i les 6 del matí, amb l’excepció de la nit de nadal i Cap d’any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23h.

Per altre banda, les restriccions dels comerços es mantenen tant a peu de carrer com en centres comercials. Així doncs continuaran oberts amb un aforament del 30%. Els equipaments esportius fora de centres comercials, continuaran oberts amb les mateixes restriccions d’aforament –el 50% a l’aire lliure i el 30% i cita prèvia en interiors- però ara només es podran fer activitats amb mascareta –a excepció de les activitats aquàtiques-.

Finalment pel que fa a la cultura, continuarà oberta al 50% d’aforament o a les 1.000 persones com a màxim. També les cerimònies de culte, on l’aforament serà del 30% amb el mateix topall d’assistents.