Tens una PIME o ets autònom? Sol·licita ja les ajudes directes per COVID-19

Davant la prolongació dels efectes de la pandèmia, més ajudes esperen sufragar a un teixit empresarial especialment afectat per la crisi.
Negocis de 95 activitats podran beneficiar-se de les ajudes directes que el Govern repartirà en els pròxims mesos a través de les comunitats autònomes. L’objectiu és que les petites i mitjanes empreses i els treballadors per compte propi puguin costejar el pagament de proveïdors, subministraments, salaris, arrendaments o reduir el seu deute financer.

El Govern va publicar en el Reial decret llei 5/2021 mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial.
Aquest decret mobilitza 11.000 milions d’euros en inversió pública, dels quals es destinen 7.000 milions d’euros com a transferències directes per a les autonomies, que en el cas de Catalunya suposen 993,3 milions d’euros.

”Les ajudes estan centrades en les empreses afectades pel COVID-19 i no en les quals ja arrossegaven problemes prèviament. És important que els fons es reparteixin amb celeritat i que els mecanismes de repartiment siguin simples i transparents”, explica Carmen Urraca, directora de Fons Europeus del Banc Sabadell.
Neteja

 

Descobreix en què et podem ajudar

Ets una PIME o autònom?

Estudiem la teva situació i alternatives, t’orientem en el procés conforme a les noves ajudes del govern i et situem perquè sàpigues com procedir. A més, ens encarreguem de tots els tràmits en el procés.

Descobreix en què et podem ajudar

Quan sol·licitar l’ajuda directa pel COVID-19?

El termini d’inscripció comença el dilluns 21 de juny i finalitza el 30 de juny de 2021 a les 15:00h. Si estàs interessat en què et realitzem aquest tràmit, posa’t en contacte amb nosaltres i el gestionarem per tu.

 

 

Quins sectors poden optar a aquestes ajudes?

Entre el gairebé centenar de branques d’activitat contemplades per la mesura, es troben les següents:

 • Hostaleria
 • Turisme
 • Cultura
 • Comerç a l’engròs d’alimentació
 • Subministraments de restauració
 • Comerços minoristes
 • Companyies de transport i de lloguer de vehicles
 • Indústria tèxtil

S’han quedat fora unes 443 branques d’activitats, la qual cosa suposa un 82,3% de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE).

En números són 355.713 societats mercantils. En el cas dels autònoms, hi ha 397.281

 

Beneficiaris de les ajudes directes pel COVID-19

Aquells que desenvolupin una activitat inclosa en algun dels codis CNAE-09 i que continuïn exercint-la en el moment de la sol·licitud.

Empreses

 • A les quals se li apliqui el règim d’estimació objectiva en l’IRPF.
 • Totes les que tinguin un volum d’operacions anual declarat en l’IRPF del 2020 amb una caiguda del 30% o més respecte al 2019.
 • Grups consolidats que tributin per l’Impost de Societats en el règim fiscal consolidats i acreditin una caiguda de l’activitat de més d’un 30% en el 2020 respecte al 2019.

Autònoms

 • Autònoms en règim d’estimació directa en l’IRPF i empreses o grups d’empreses que tributin per l’impost de societats o de la renda per a no residents, el deute que han d’acreditar no pot ser inferior a 4.000€.
 • Autònoms que declarin un resultat net negatiu per les activitats econòmiques en IRPF no seran destinataris de l’ajuda.

 

Després de l’aprovació d’aquest paquet d’ajudes, el Govern va realitzar una modificació del Reial decret llei que permet a les comunitats autònomes incloure criteris addicionals als ja establerts i, de manera excepcional, atorgar ajudes a empreses viables que hagin tingut un resultat negatiu en 2019 a conseqüència de circumstàncies inusuals.

 

Quines quantitats podran percebre’s?

Amb aquest pla podran beneficiar-se empreses i autònoms que hagin tingut una caiguda dels seus ingressos de, com a mínim, el 30% en 2020 respecte a l’any anterior.
Les ajudes cobriran fins a un 40% de la caiguda addicional d’ingressos de les microempreses i els autònoms (amb fins a 10 empleats), i un 20% de les pèrdues per a la resta de les organitzacions. Els autònoms que tributen en règim d’estimació objectiva rebran una quantitat fixa de 3.000€ i la resta obtindrà una quantia d’entre 4.000 i 200.000€.

 

Requisits imprescindibles per als sol·licitants

Per a poder optar a aquestes ajudes, les empreses i els autònoms han de complir amb els següents requisits:

 • Tenir el domicili fiscal en territori espanyol
 • No estar en concurs de creditors
 • No haver cessat la seva activitat quan es faci la sol·licitud
 • Estar al corrent de pagaments de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social
 • Mantenir l’activitat fins al 30 de juny de 2022
 • No repartir dividends durant el 2021 ni el 2022

 

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Necessites assessorament sobre les ajudes directes?

Ja siguis autònom o tinguis una petita empresa, tenim l’experiència que necessites i l’actitud que estàs buscant.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES