Te la teva empresa a Catalunya treballadors en ERTO? Aconsegueix un pagament únic per a ells de 600€ abans d’agost

La Generalitat de Catalunya repartirà més de 1.000 milions d’euros en ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors en ERTO afectats per la pandèmia, segons l’acord presentat el dilluns pel Govern i els líders de les principals patronals i sindicats catalans: Foment del Treball, Pimec, CCOO i UGT.

La majoria d’aquest import correspon a la partida estatal de 7.000 milions per a ajudes directes a empreses i autònoms, dels quals a Catalunya li corresponen 993,3 milions, si bé l’Executiu de Pere Aragonès ha duplicat els sectors que poden veure’s beneficiats per aquests fons segons la normativa nacional, de 95 fins a un total de 191 (que engloben a 189.861 empreses), i aportarà altres 60 milions addicionals per a treballadors en ERTO entre el mes de gener i maig, i que a Catalunya eren més de 112.000 a la fi del mes passat.

El termini d’inscripció comença el 21 de juny de 2021 i finalitza el 30 de juny de 2021 a les 15:00h.

Descobreix en què et podem ajudar

Tens treballadors en ERTO?

Estudiem la teva situació i alternatives, t’orientem en el procés conforme a les noves mesures del govern i et situem perquè sàpigues com procedir abans i després de l’ERTO. A més, ens encarreguem de tots els tràmits en el procés.

Descobreix en què et podem ajudar

En què consisteix aquesta ajuda?

Aquest acord contempla els criteris per a repartir entre 189.861 empreses i autònoms catalans els 993,3 milions d’euros destinats a Catalunya dels fons estatals transferits des del Govern central. A aquests, l’administració catalana afegeix altres 60 milions, amb la finalitat de costejar una ajuda d’entre 600 i 700 euros per persona per a cada treballador català que estigués en ERTO al maig.
Més de 1.000 milions d’euros ”per a no deixar a ningú enrere” i ”rescatar al teixit productiu i protegir llocs de treball”, segons ha afirmat el president després de la signatura amb els agents socials.

Les ajudes per a 191 sectors econòmics persegueixen “un equilibri perquè l’ampliació del nombre de sectors no vagi en detriment de l’import de les ajudes”, segons Giró.

En qualsevol cas, les empreses en règim d’estimació objectiva podran rebre fins a 3.000 euros, mentre que les que tinguin un règim d’estimació directa rebran una subvenció que no podrà ser menor de 4.000 euros ni superior als 200.000 euros, va detallar el conseller d’Empresa, Roger Torrent.

 

 

Segona fase en les ajudes directes pel COVID-19

3 mesos després que el Consell de Ministres donés llum verda a la distribució de 11.000 milions d’euros en ajudes directes per a sufragar la factura del COVID-19 entre part del teixit empresarial, el Govern de Catalunya ha activat una segona fase: com es repartiran les mateixes.

Les ajudes oscil·laran entre els 3.000 i 12.000 euros per beneficiari. L’ordre que li donarà forma legal a aquest procés serà publicada en el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), el dilluns 21 de juny s’obriran les sol·licituds i abans d’acabar el mes de juliol es podrà començar a cobrar, segons ha explicat el conseller d’Economia, Jaume Giró. El responsable dels comptes catalans ha emfatitzat que la distribució d’ajudes no serà per la via de la concurrència competitiva. És a dir, no s’assignaran sota el criteri de ”el primer que arriba, se l’emporta”, com ha ocorregut amb altres ajudes distribuïdes durant la pandèmia.

 

Quins requisits ha de complir la teva empresa per a demanar l’ajuda del Govern

Quins requisits ha de complir la teva empresa per a demanar l’ajuda?

  • Haurà d’estar enquadrada en un dels 191 CNAE contemplats en l’acord social.
  • Haurà d’acreditar una caiguda de facturació d’entre el 25 i el 30% en el 2020, respecte al 2019.

Inicialment les bases del Reial decret aprovat pel Govern contemplaven una base de sectors, que posteriorment s’ha ampliat a 191, ja que deixar fora d’aquestes ajudes a uns certs sectors hagués estat un problema.

60 milions per a treballadors en ERTO

La segona pota de l’acord amb patronals i sindicats és aquest fons extra de 60 milions d’euros. Aquests aniran destinats a un pagament únic per als 119.345 empleats catalans que al maig encara estaven en ERTO. L’import de l’ajuda serà d’entre 600 a 700 euros per persona, depenent del nombre de mesos que el treballador porti en ERTO.

  • D’1 a 3 mesos: El treballador cobrarà 600 euros.
  • De 4 a 5 mesos: El treballador cobrarà 700 euros.

En els pròxims dies el Departament de Treball obrirà les inscripcions perquè els potencials beneficiaris s’apuntin. I si aquests compleixen els requisits, la Generalitat els abonarà el pagament amb el compromís de rebre’l abans de finalitzar juliol, segons ha manifestat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Des de la conselleria no es descarta reeditar el trimestre vinent ajudes d’un format similar.

Aquesta és la segona tanda d’ajudes per a treballadors en ERTO aprovades enguany pel Govern. La primera es va validar al febrer i es va començar a pagar al març, encara que els problemes de coordinació entre l’administració catalana i el SEPE van endarrerir la seva aplicació. Els beneficiaris havien de ser un total de 141.795 treballadors. D’aquests, 45.388 no van cobrar a temps i encara hi ha prop de 9.000 persones que no han rebut l’ingrés. Això és pel fet que el SEPE no els ha remès les dades per a confirmar que aquestes persones estan en ERTO i per tant, no poden pagar-los l’ajuda.

Per a aquesta segona tanda de transferències, l’administració catalana gestionarà íntegrament l’ajuda. Als beneficiaris se’ls exigirà una declaració responsable i les dades es chequearán a posteriori, amb la possibilitat de retirar els diners si la persona ha falsejat la sol·licitud.

 

Concertació social

El president de la Generalitat també va destacar que l’acord del dilluns “és el primer pas d’una nova etapa on l’entesa entre el govern de Catalunya, sindicats i organitzacions empresarials ha de ser una forma de governança”.

Els agents socials van celebrar aquesta voluntat de consens del nou Executiu català, però van incidir en la tardança en l’arribada de les ajudes i en què farà falta una continuïtat en les mesures de suport al sector productiu mentre persisteixin els efectes econòmics de la pandèmia, segons van assenyalar el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el de Pimec, Antoni Cañete, i els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament.

 

 

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Necessites assessorament sobre els ERTO per als teus treballadors?

Ja siguis autònom o tinguis una petita empresa, tenim l’experiència que necessites i l’actitud que estàs buscant.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES