30 de juny, últim dia per a presentar la Declaració de la Renda

La Campanya de la Renda 2020 entra en la recta final. L’Agència Tributària estableix el 30 de juny com a data límit per a presentar la Declaració de l’IRPF, encara que hi ha altres dies marcats en el calendari a tenir en compte:

El 29 de juny acaba el servei de cita prèvia per a poder acudir a una oficina d’Hisenda a presentar la Declaració, mentre que els contribuents la Declaració dels quals tingui com a resultat a ingressar (és a dir, si han de retornar diners al fisc) i vulguin domiciliar el pagament, l’últim dia per a presentar-la és el divendres 25 de juny.

Com en cada campanya, són molts els contribuents que es pregunten què succeeix si presenten la Declaració fora del termini estipulat per l’Agència Tributària, i la resposta és que no complir amb el calendari oficial té les seves conseqüències, que van des de multes lleus fins a quantioses sancions, independentment que hagi estat una distracció, una equivocació o que el contribuent no sabés que ha de presentar la declaració.

Crida'ns i fem la teva renda

Necessites ajuda amb la declaració de la Renda?

Un equip professional confecciona i gestiona la teva Declaració de la Renda buscant les millors fórmules perquè el teu IRPF resultant sigui el més beneficiós per a tu.

Crida'ns i fem la teva renda

Has de presentar la Declaració de la Renda 2020? Ull, si has estat en ERTO també has de presentar-la

Et recordem que enguany estan obligats a presentar la Declaració aquells contribuents els rendiments dels quals del treball superin els 22.000 euros anuals si han tingut un solo pagador. Si el contribuent ha tingut més d’un pagador, el límit baixa a 14.000 euros, sempre que hagi rebut més de 1.500 euros entre el segon i altres pagadors.

Així, enguany molts afectats per un ERTO estaran obligats a presentar la Declaració, i és possible que hagin de retornar diners a Hisenda donades les baixes retencions que s’apliquen a les prestacions per desocupació.

 

Declaració a través d’Internet

La campanya de la Declaració de la Renda i Patrimoni que correspon a l’exercici 2020 va començar a l’abril i fins al dimecres 30 de juny tindràs accés a l’esborrany, podràs modificar i presentar la declaració per Internet. La data límit és el 25 de juny en cas que el resultat sigui a ingressar amb domiciliació en compte.

 

Presentar la Renda per telèfon

També és possible presentar la Renda 2020 per telèfon. És necessari demanar cita prèvia per a ser atès per l’Agència Tributària. No et preocupis pels tràmits, en Centre Gestor fem la teva Declaració de la Renda en 24h des de 35€.

 

Sancions fins a un 150% del deute si no presentes la Declaració a temps

En aquells casos en els quals sigui obligatori presentar la Declaració i no es faci en el termini marcat per l’Agència Tributària (enguany la Campanya va començar el 7 d’abril i acabarà el 30 de juny), les conseqüències depenen de diversos factors. Per exemple, si és el contribuent el que li ho notifica voluntàriament a Hisenda o si és el fisc qui li ho reclama. També depèn de si el resultat li surt a pagar o a retornar i del temps que transcorri des de la fi de la campanya fins a la seva presentació definitiva.

La penalització més lleu es produeix si és el contribuent el que avisa a l’Agència Tributària, ja que aquesta entén que no hi ha hagut mala fe per part seva, encara que cal diferenciar el resultat de la Declaració.

Si surt a retornar o zero, Hisenda pagarà al contribuent el que li correspon, encara que li multarà amb 100 euros. La xifra pot baixar a 75 euros si el contribuent no recorre i abona la quantitat dins del termini voluntari, que és de cinc dies des de la notificació.

Si la Declaració és a ingressar (és a dir, és el contribuent qui ha de pagar a Hisenda), el retard comporta el pagament d’interessos de demora a manera de recàrrec sobre la quantitat que li toca pagar. El percentatge va augmentant en funció del temps que el contribuent trigui a fer front a les seves obligacions des que acaba el termini legal per a fer-lo. Aquests són els terminis i recàrrecs en cada cas:

  • Fins a 3 mesos: recàrrec del 5% sense sanció ni interessos de demora
  • De 3 a 6 mesos: recàrrec del 10% sense sanció ni interessos de demora
  • De 6 a 12 mesos: recàrrec del 15% sense sanció ni interessos de demora
  • Més d’un any: recàrrec del 20% sense sanció, però amb interessos de demora

La situació es complica si és l’Agència Tributària qui reclama la presentació de la Declaració al contribuent, encara que també depèn del resultat.

Si la Declaració surt a retornar o zero, Hisenda pagarà al contribuent, encara que li multarà amb 200 euros, que es redueixen a 150 euros si paga en els terminis esmentats i no recorre.

Però si surt a pagar ens trobem davant el pitjor escenari: el contribuent, a més de pagar la quantitat corresponent, pot ser sancionat amb una multa d’entre un 50% i un 150% del deute, depenent de la gravetat de l’ocultació, del perjudici que hagi pogut ocasionar el contribuent a les arques públiques al no presentar la Declaració o de si ha comès altres infraccions tributàries.

 

En Centre Gestor et fem la Renda en 24 hores des de 35€

Sabem que la declaració de la Renda pot presentar situacions molt diferents en funció de si ets autònom o treballes per compte d’altri, de la teva situació familiar o del teu patrimoni. No passa res, som assessors experts i per això el nostre servei és a mesura.

El nostre equip ha presentat milers de declaracions i coneix tota la normativa relativa a la Renda i IRPF per a ajudar-te de forma personalitzada i totalment confidencial amb la teva declaració de la Renda.

 

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Et fem la Declaració de la Renda 2020

Ja siguis autònom o tinguis una petita empresa, tenim l’experiència que necessites i l’actitud que estàs buscant.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES