Us expliquem les diferències entre contracte indefinit i contracte fix discontinu

 

Un dels objectius primordials de la reforma laboral aprovada al desembre de 2021 és limitar la contractació temporal i impulsar el caràcter indefinit de les relacions laborals entre empleador i treballador.

 

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES

T'assessorem per triar el millor tipus de contracte per a les necessitats del teu negoci

Si busques una gestoria per a empreses amb experiència i professionalitat a Barcelona, Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES

 

Ambdues contractacions són beneficioses pels empresaris que necessiten un treballador de forma indefinida, però no són iguals.

 

En aquest post anem a veure les principals diferències entre un contracte fix discontinu i un contracte fix indefinit, perquè un cop les coneguis, puguis triar la modalitat que més s’adapte a les teves necessitats.

 

Assessoria laboral a Barcelona

 

Estàs buscant una assessoria laboral a Barcelona? A Centre Gestor responem a la gestió i la planificació laboral de la teva empresa.

 

Tindràs a la teva disposició l’última tecnologia en gestió de nòmines i seguretat social. Desenvolupem les nostres pròpies eines perquè el servei d’externalització de nòmines i assessoria laboral sigui eficaç sense augmentar els teus costos.

 

[BOTÓN] VULL ASSESSORAMENT LABORAL PERSONALITZAT PER AL MEU NEGOCI

 

Què és un treballador fix discontinu?

 

Aquell al qual se’l contracta amb caràcter fix per períodes de temps concrets. Aquesta modalitat de contracte s’utilitza molt freqüentment en el sector del turisme o del comerç, ja que en aquests sectors hi ha èpoques de l’any en què es requereix un major nombre de treballadors.

 

Per exemple, les campanyes de Nadal, estiu, rebaixes, Black Friday, etc.

 

No el confonguis amb un treballador eventual, perquè un treballador fix discontinu està contractat de forma indefinida per a la realització d’una sèrie de treballs de forma discontinua en el temps.

 

Un treballador fix discontinu està contractat indefinidament, però de forma discontinua.

 

És possible que una empresa contracti a un treballador de manera fixa discontinua perquè treballi en diferents períodes al llarg de l’any, sent imprevisible determinar quan es van a realitzar aquests treballs.

 

En aquest contracte cal indicar la durada estimada de l’activitat i els criteris del Conveni Col·lectiu aplicable per tenir una visió aproximada de la jornada laboral i distribució horària.

 

Vull saber més: Contracte fix – discontinu: què és, en què consisteix i en quines situacions s’aplica

 

Característiques del contracte fix discontinu

 

El contracte fix discontinu s’ha de fixar per escrit, incloent:

 

Durada estimada de l’activitat

 

Encara que es tracta d’un contracte indefinit, com la seva execució pot ser intermitent en diferents períodes de temps, un cop finalitzat el treball el contracte no s’extingeix, sinó que simplement s’interromp.

 

Forma i ordre de cridada que estableixi el Conveni

 

Dins dels treballadors amb contractes fixos discontinus, el Conveni Col·lectiu aplicable ha d’estipular quin treballador s’incorporarà primer, establint l’ordre per jerarquia o per funcions desenvolupades.

 

Establiment de la jornada laboral estimada

 

Així els treballadors fixos discontinus seran requerits segons el Conveni Col·lectiu, podent-se donar les següents situacions:

 

  • El treballador no està disponible. En aquest cas l’empleat conserva el seu contracte i segueix tenint dret a ser cridat pròximament.

 

  • El treballador està incapacitat temporalment. Aquí l’empresa ha d’incorporar-lo a la cridada, ja que de no ser així seria un acomiadament improcedent.

 

  • El treballador no està disponible de forma voluntària. Si és l’empleat el que decideix de forma voluntària no acudir a la cridada, la relació laboral es dóna per acabada i no tindria dret a acomiadament, atur ni indemnització.

 

Potser t’interessa…  “Com millorar la comptabilitat de la meva empresa?

 

Com cobra un treballador fix discontinu?

 

Quan un treballador fix discontinu està treballant, rebrà el sou acordat a la seva nòmina com qualsevol altre empleat de l’empresa.

 

En finalitzar l’activitat, el contracte seguirà en vigor, però l’empresa està exempta de pagar al treballador. No obstant això, el treballador pot cobrar la prestació per atur mentre l’empresa no requereixi dels seus serveis.

 

Això vol dir que mentre el treballador no estigui treballant per aquesta empresa, estarà en situació d’atur. En reiniciar l’activitat, el treballador podrà pausar la prestació per atur.

 

També és important que l’empleat pugui treballar per altres empreses sempre que no s’hagi signat un pacte d’exclusivitat.

 

Què és un treballador fix continu o indefinit?

 

El treballador indefinit s’integra a l’empresa per treballar durant tot l’any de forma contínua, sense interrupcions en el temps.

 

Generalment aquest tipus de treballadors compten amb jornada completa, encara que també és possible que tinguin una jornada a temps parcial quan es donin certes situacions.

 

Contrato fijo discontinuo - Centre Gestor

 

Diferències entre un treballador fix continu i un treballador fix discontinu

 

Com hem comentat anteriorment, un contracte fix discontinu és un tipus de contracte indefinit.

 

La diferència que el fa especial front al contracte indefinit a jornada completa o parcial és el seu caràcter intermitent.

 

Igual que les altres modalitats de contractes indefinits, el contracte fix discontinu es signa per un període de temps indefinit, però l’activitat laboral es fa de forma intermitent.

 

El treballador realitza les seves tasques i una vegada finalitzades, no s’extingeix el contracte, sinó que queda paralitzat.

 

Tingues en compte que com a empresari tens l’obligació de cridar al treballador una vegada comenci la campanya per a la qual es requereixin els seus serveis.

 

Potser t’interessa… “Assessoria fiscal per crear una PYME 

 

L’article 16 de l’Estatut dels Treballadors recull la cridada per als treballadors discontinus: ‘’Mitjançant conveni col·lectiu o, en el seu defecte, acord de l’empresa, s’establiran els criteris objectius i formals pels quals ha de regir-se la cridada de les persones fixes – discontinues’’.

 

Aquest avís no es fa a tots els treballadors a la vegada, sinó en funció de les necessitats de l’empresa, encara que totes les companyies hauran d’establir un calendari amb les previsions de cridades anuals.

 

Aquesta és l’única diferència entre les altres modalitats de contractes i el contracte fix discontinu. Els empleats indefinits realitzen les seves tasques de manera continuada, i el treballador fix discontinu ho farà de manera intermitent.

 

Cap d’aquests contractes tindrà data de finalització.

 

Així com passa amb els contractes indefinits a jornada completa o parcial, el treballador fix discontinu pertany a la plantilla fixa de l’empresa. És a dir, encara que no presta els seus serveis tot l’any, sí és considerat un treballador indefinit de la plantilla.

 

Tria Centre Gestor per a una gestió laboral intel·ligent

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Vols triar la millor opció de contractes per al teu negoci?

Si necessites assessoria laboral, estàs en el lloc indicat. T’ajudem a reduir legalment la càrrega fiscal de la teva empresa traient-li el màxim profit als beneficis d’una societat limitada.

 

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES