Llei de startups: emprèn amb una assessoria legal a Barcelona

Munta la teva startup amb una assessoria integral. Si estàs planejant emprendre a Barcelona, ara és el moment.

El 21 de diciembre de 2022 se publicaba en el BOE la conocida como Ley de Startups El sector emprenedor creix dia a dia i aquest ecosistema va cobrant cada vegada més rellevància, impactant i contribuint a l’acceleració de l’economia. Així doncs, l’emprenedoria tecnològica ha anat creixent a Espanya, amb l’augment d’un 20% en els últims anys i superant així les 3.000 startups.

El nostre país s’ha posicionat com un dels nus emergents de startups a Europa i Barcelona actualment és la ciutat espanyola amb més startups a Espanya, amb un 34% del total. Per tant, emprendre una startup a Barcelona significa aprofitar-se d’una xarxa preestablerta i especialitzada en startups que ajuda a les empreses emergents de Barcelona a enlairar cap a l’èxit.

Malgrat les oportunitats que mostren aquest tipus d’empreses, la legislació actual no afavoria al seu desenvolupament. Per aquest motiu, es va aprovar una llei que ajuda a suavitzar la fiscalitat de les startups i promou el seu creixement i creació.

Comptar amb una gestoria a Barcelona i Lleida com Centre Gestor per tramitar tots els assumptes relatius a la assessoria fiscalcomptablelaboral i jurídica és la millor idea ja que et donem la seguretat i confiança que signifiquen més de 45 anys renovant un compromís d’eficàcia i servei.

T'AJUDEM A CREAR LA TEVA STARTUP

Som assessors fiscals experts

Quin és el teu projecte? Tota idea comença amb un per què, ara cal convertir-la en realitat. Ho fem?

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

T'AJUDEM A CREAR LA TEVA STARTUP

 

Plegats fem realitat el teu projecte

Explica’ns les teves idees i t’ajudem a trobar la solució per dur-les a terme, sense importar la fase de desenvolupament en què et trobis. Desenvolupem la teva idea amb tu, oferint-te experiència i recursos humans, aportant fiabilitat i la tecnologia necessària per desenvolupar qualsevol idea, amb l’objectiu d’introduir-la al mercat.

A Centre Gestor trobaràs l’equip de treball que necessites per materialitzar la teva idea, t’ajudarem a trobar l’èxit al mercat.

Monta la teva startup a Barcelona amb una assessoria integral

Ara és el moment gràcies a la nova Llei de startups. Aquesta llei és la nova regulació creada per facilitar la creació i el desenvolupament de noves empreses amb base tecnològica i innovadora a Espanya, a més de convertir el país en una referència d’emprenedoria a nivell europeu.
El marc legal és un dels aspectes que més poden llastar o potenciar la creació de noves empreses i per tant, el foment de l’economia. El govern espanyol s’ha posat en marxa per desenvolupar i publicar una nova llei que pretén crear un entorn empresarial al nivell de les exigències actuals del mercat.

 

DESCOBREIX TOTS ELS NOSTRES SERVEIS

 

Novetats en la Llei de startups

A través d’una sèrie de incentius fiscals, regulacions favorables, eliminació d’entraves burocràtiques i flexibilització de molts tràmits, la Llei de startups aborda:

 • Atraure talent internacional i frenar la fuga de cervells.
 • Fomentar la creació de noves empreses tecnològiques de ràpid creixement.
 • Potenciar la inversió en I+D+i.
 • Convertir a Espanya en una referència a nivell d’emprenedoria en tota Europa.
 • Agilitzar la inversió en startups de recent creació (inversió tant nacional com estrangera).
 • Facilitar el camí per aconseguir la residència a Espanya a estrangers que teletraballem al país o que simplement ofereixen serveis a clients internacionals.

Segur que t’interessa: Per què contractar una assessoria a Barcelona

 

Entorn favorable per a emprenedors i startups

Com aconseguirà el govern aquest entorn normatiu tan favorable per a emprenedors i startups? A continuació repassem els principals punts d’aquesta nova legislació per eliminar tots els teus dubtes.

Definició de què és una startup

Com és lògic, el primer objectiu que tindrà aquesta llei serà el de definir de la manera més precisa possible què és una startup i què no, ja que serà la base fonamental per entendre quan un emprenedor podrà beneficiar-se de totes les avantatges i beneficis disposats en aquest nou reglament.

Així, amb les dades que tenim actualment, la llei contemplarà com a startups a les empreses que:

 • Tinguin una facturació anual inferior a 5 milions d’euros
 • La seva antiguitat sigui menor a 5 anys
 • Tinguin un caràcter innovador i una base tecnològica
 • No cotitzin en borsa ni distribueixin dividends
 • Comptin amb estructures internes que afavoreixin la meritocràcia
 • Es trobin en un nínxol de mercat que abans no existia
 • Augmentin l’eficiència i sostenibilitat d’altres sectors
 • Atreguin inversió i talent estrangers

Alguns criteris són bastant clars i objectius, però hem d’esperar a la publicació de la pròpia llei per veure si aquests variaran, a més de saber com es desenvoluparà la resta.

 

Avantatges fiscals per a les startups

Sense lloc a dubtes, la regulació fiscal és un dels factors de l’entorn que més pot arribar a influir en el desenvolupament i creació de noves empreses, per això aquest nou reglament per a startups dedicarà gran part del seu contingut a crear un clima impositiu beneficiós.

Trobem incentius fiscals que favoriran la inversió i creació de noves empreses enfocats als següents públics:

 

Beneficis per a startups

En primer lloc, es redueix l’impost de societats del 25 al 15% durant un màxim de 4 anys sempre que l’empresa es continuï considerant una startup, començant a comptar en el primer any en què l’empresa tingui un resultat positiu.

Recordem que l’impost de societats és el principal tipus impositiu que paguen les empreses quan es resten les despeses als ingressos generats durant l’exercici.

D’altra banda, es permet l’ajornament de deutes tributaris durant els 2 primers exercicis amb resultat positiu (i sense interessos), el que donarà una mica més d’”aire” en les fases inicials de la vida de la startup.

 

Beneficis per a estrangers

Els estrangers són un dels grups de població que més es beneficiaran d’aquestes mesures: podran gaudir d’un accés molt més fàcil a l’IRNR (impost sobre la renda de no residents). Fins ara, per poder acollir-se a aquest règim havien de demostrar que no havien viscut en el territori espanyol durant els últims 10 anys. Aquesta quantitat es veurà reduïda a tan sols 5 anys. A més, podran gaudir d’aquesta mesura durant 10 anys (en lloc de 5 com actualment).

I per què és tan beneficiós poder acollir-se a aquest impost? Doncs ja que suposarà pagar únicament un 15% sobre els ingressos en lloc d’un 24% fins als 60.000€.

Aquests estrangers també podran evitar la necessitat de realitzar pagaments fraccionats de l’IRNR i podran sol·licitar l’ajornament del mateix durant els 2 primers anys amb resultat positiu.

 

FEM LA TEVA IDEA REALITAT

 

Nou visat per a nòmades digitals i treballadors en remot

Tots aquells que són considerats com a nòmades digitals o que s’han desplaçat a Espanya per treballar en remot per a una empresa estrangera tindran un accés molt més fàcil a la residència espanyola amb el nou visat que es crearà amb la llei de startups.

Es un permís de residència d’1 any amb la possibilitat de renovar per 2 més (i així successivament) sempre que es continuïn complint els requisits inicials. A més, també està previst crear un permís de residència específic per a persones que treballen en una empresa estrangera ubicada a Espanya, incloent al sector audiovisual.

Pots sol·licitar aquest estatus si treballes a distància o ets autònom en un país que no pertanyi a la Unió Europea. Hi ha dues formes de treballar: com autònom amb múltiples clients o com contractat per una organització que et permeti treballar a distància des de l’estranger.

Per ser elegible, has de mantenir un contacte professional amb els teus clients o haver treballat per a l’organització durant almenys tres mesos abans de presentar la sol·licitud. A més, has de complir amb certs requisits:

 • L’empresa per a la qual treballes ha de tenir almenys un any d’antiguitat.
 • Has de tenir almenys tres anys d’experiència en el teu sector o complir amb els requisits necessaris, com un títol o certificat professional reconegut.
 • En el moment de presentar la sol·licitud, no pots residir il·legalment a Espanya. No obstant això, si ets al país com a turista o amb una altra autorització, pots sol·licitar la residència sense necessitat de tornar al teu país.
 • Has de demostrar que no tens antecedents penals i que disposes de mitjans econòmics suficients.
 • Tot i que el coneixement d’espanyol no és oficialment obligatori per obtenir el visat de nòmada digital, es recomana començar a estudiar l’idioma abans de traslladar-t’hi. L’espanyol pot facilitar la connexió amb les persones.
 • Si la sol·licitud és aprovada, el teu cònjuge o qualsevol persona a càrrec teu podrà acompanyar-te.

 

Incentius a empreses de nova creació

Per facilitar el flux de capital a les empreses de recent creació per part d’inversors (nacionals i internacionals), aquesta llei regula aquestes transaccions de manera més precisa alhora que ho fa oferint importants avantatges.

En primer lloc, al existir un nou reglament que contempla molt més a fons la inversió en empreses tecnològiques de ràpid creixement, se’ls atorgarà als inversors una major seguretat jurídica.

El percentatge de deducció per inversió en empreses de nova o recent creació passa del 30% al 50%, s’incrementa de 60.000 a 100.000 euros la quantitat màxima anual de deducció i s’eleva de 3 a 5 anys el termini per subscriure les accions o participacions i fins a 7 anys en el cas de determinades empreses.Final del formulario

 

T’ajudem a constituir la teva startup

Una altra de les finalitats que persegueix aquesta nova llei és permetre una major flexibilitat i agilitat al procés de creació d’una nova startup.

Fins que tinguem la llei publicada no veurem de quina manera el govern pretén fer els tràmits legals de creació de noves empreses més ràpids i fàcils.

 

Nous mètodes de retribució al treballador: stock options

Aquesta llei pretén adaptar-se a la manera en la qual grans startups operen, permetent l’ús de stock options com a remuneració als treballadors.

En aquest sentit, la llei de startups estableix certes condicions per poder gaudir d’aquesta deducció en l’IRPF en la inversió en startups:

 • Inversió en una empresa de nova creació, que no tingui més de cinc anys d’antiguitat, ampliables fins a set en cas de alguns sectors estratègics.
 • La empresa haurà de tenir seu social a Espanya, així com el ‘segell startup’ atorgat per Enisa.
 • La inversió o la compra de les accions o participacions haurà de realitzar-se en el moment de la constitució de la societat o quan aquesta hagi dut a terme una ampliació de capital.
 • S’haurà de mantenir en el seu patrimoni un termini superior a tres anys i inferior a dotze anys.
 • Finalment, el contribuent que vulgui gaudir de la deducció no haurà de tenir més del 40% del capital de la societat.

 

Et fem la vida més fàcil

Vols crear el teu negoci?

El nostre equip d’experts t’ajudarà amb el que necessitis. Respondrem totes les teves dubtes i avaluarà les alternatives en funció de la teva situació personal i econòmica.

Et fem la vida més fàcil