Augmenten els contractes fixos en detriment dels temporals

Setembre ha suposat el retorn definitiu als fluxos de contractació habituals abans de la pandèmia. Les oficines públiques d’ocupació han registrat gairebé 2 milions de contractes al setembre, una xifra a la qual no s’ha arribat en un sol mes des que va arribar la pandèmia.
Aquesta major contractació reflecteix un retorn a l’activitat però, també representa una notícia negativa, ja que reflecteix l’excessiva exposició d’Espanya als contractes temporals.

Descobreix en què et podem ajudar

Somos expertos en asesoría laboral

Estudiem la teva situació i alternatives, t’orientem en el procés i et situem perquè sàpigues com procedir. A més, ens encarreguem de tots els tràmits en el procés.

Descobreix en què et podem ajudar

El Govern ultima una reforma de la contractació

Davant aquesta situació, el número 2 de Treball va actualitzar les xifres de l’actuació de la Inspecció de Treball i Seguretat Social en matèria de lluita contra el frau en la contractació temporal, avançant que els efectius d’aquest organisme han obligat a la conversió de 174.000 contractes temporals fraudulents en contractes indefinits en el que va d’any.

Aquesta no és l’única actuació del Govern contra l’excessiva temporalitat, perquè els treballs per a la modernització del mercat de treball que estan duent a terme l’Executiu i els agents socials (i que hauria d’estar llesta enguany per a complir amb el promès amb Brussel·les) inclourà una ”profunda reforma de la contractació temporal”, va recordar Pérez *Rey.

 

L’objectiu és delimitar els treballs temporals

Fins avui només ha transcendit la intenció del Govern de delimitar més la causalitat dels contractes temporals i, en aquest sentit, ha considerat eliminar la modalitat de ”obra i servei” que permet contractes eventuals de fins a 3 anys de durada, segons fonts coneixedores de la negociació.

En aquest escenari reformista, Pérez Rey va ser preguntat per la demanda feta aquest cap de setmana pel CEO mundial del Grup Adecco, Alain Dehaze, perquè les empreses de treball temporal puguin fer contractes fixos a treballadors als quals després cedeixin a diferents empreses, però amb una relació indefinida amb l’empresa de col·locació.

Segons va dir el secretari d’Estat la llei no impedeix actualment a les ETT fer aquests contractes indefinits.

Si bé fonts del sector del treball temporal asseguren que encara que no existeixi una *prohivición expressa, la normativa només permet a aquestes empreses fer contractes per 3 causes (totes elles temporals):

  • Interinitat
  • Necessitats de la producció
  • Necessitats de l’obra o el servei

Referent a això no es va comprometre a estudiar aquesta via, encara que va dir que qualsevol manera de generalitzar la contractació indefinida en les empreses és ”interessant”.

La patronal demana cautela davant la recuperació i seguretat jurídica

Per part seva, la patronal CEOE també va reaccionar a les xifres del mercat laboral que es van conèixer ahir reclamant ”mantenir la cautela en relació a la intensitat de la recuperació de l’economia espanyola, donada la incertesa futura” i va demanar ”ser prudents en les mesures” que es prenguin.

Va insistir que ”urgeix dotar de seguretat jurídica i confiança” en el marc de les reformes laboral i fiscal, eliminant tota rigidesa i increment de costos.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

¿Necesitas asesoramiento?

Ja siguis autònom o tinguis una petita empresa, tenim l’experiència que necessites i l’actitud que estàs buscant.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES