Com serà el nou DNI europeu?

El DNI europeu porta un microxip, està escrit en espanyol i en anglès i és molt més difícil de falsificar que els seus antecessors.

Usem el Document Nacional d’Identitat (DNI) com a principal mecanisme per a identificar-nos davant qualsevol organisme o autoritat pública. Ho portem cada dia a totes parts, i és possible que no sàpigues quina versió de DNI tens, quin és el significat d’alguns camps o fins i tot les mesures de seguretat que incorporen, com a hologrames i marques làser entre altres.

Et comptem totes les novetats que incorpora el DNI europeu, quan entra en vigor, quina és la seva validesa i a partir de que data pots demanar-ho.

 

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

T'oferim el millor assessorament integral

Ja siguis autònom o tinguis una petita empresa, tenim l’experiència que necessites i l’actitud que estàs buscant.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Noves característiques del DNI europeu

El nou DNI inclou la denominació en anglès del document ‘National Identity Card’, ja que la normativa europea obligava a incloure el nom en 2 de les llengües oficials de la Unió Europea. En la part de darrere hi haurà un codi de 2 lletres per a assenyalar el país al qual pertany, envoltat de 12 estrelles grogues. A Espanya, el codi serà ‘ÉS’.

A més, el document, que mantindrà la mateixa grandària (85,6×53,98 mm) inclourà un microxip que guardarà la foto del titular, la signatura i les empremtes dactilars del seu portador, alguna cosa que estarà exclòs per a nens menors de 6 anys i podria estar-ho també per als menors de 12, a més de per a persones que no puguin presentar les seves petjades.

 

 

Quan entra en vigor el DNI europeu?

El nou DNI entrarà en vigor de manera obligatòria a Espanya a l’agost, però això no vol dir que sigui mandatori posseir-ho per a aquesta data.
La Unió Europea ha indicat que els DNI actuals seran vàlids fins a la seva data de caducitat i que, per tant, en la pròxima renovació tots els ciutadans adquiriran el DNI europeu. La data límit serà el 3 d’agost de 2031.

 

Quina validesa té el nou DNI?

Quant a la validesa, és un factor que queda sota decisió dels estats, però hauran de durar obligatòriament un mínim de 5 anys i un màxim de 10. Els carnets d’aquells ciutadans majors de 70 anys que compleixin amb les normes de seguretat establertes per la OACI tindran validesa fins a la data d’expiració.

 

 

Portar el nou DNI en el mòbil

A més d’acreditar la identitat física d’una persona, aquest nou DNI també serveix per a demostrar la identitat digital dels ciutadans espanyols.
Aquest nou model de DNI europeu s’emmarca dins del Programa d’Identitat Digital DNIE de la Policia Nacional, finançat amb recursos procedents dels fons europeus sol·licitats a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.
El projecte compta amb una dotació global de 25 milions d’euros, dels quals 6,5 s’invertiran en 2021.

D’aquesta manera, es preveu que durant els pròxims mesos els ciutadans puguin portar el document nacional en el mòbil gràcies a aplicacions oficials que preparen tant a Espanya com la Unió Europea.
L’objectiu de l’aplicació espanyola és que, per primera vegada en la història, els ciutadans puguin deixar el seu DNI físic a casa portant únicament la versió per al mòbil que acreditarà la seva identitat, i els permetrà l’ús de la signatura electrònica des del telèfon.

Mentrestant, l’aplicació de la Unió Europea compta amb un plantejament més ambiciós i cerca que, a més de funcionar com a app en la qual portar els documents oficials de manera legal, serveixi com a mecanisme de comunicació amb les administracions a diferents nivells (local, autonòmic i estatal) per a realitzar gestions burocràtiques o el pagament d’impostos o multes.

DNI exprés

Així mateix, durant els pròxims mesos, el Govern té prevista la implantació del DNI exprés, un sistema d’expedició semiautomàtic que promet reduir els temps d’espera en les renovacions ordinàries i incrementarà la seguretat obtenint la fotografia in situ.

Aquesta és una mesura que té aparellada un augment de llocs de ”Actualització Desatesa” del DNI electrònic, que busca facilitar al ciutadà la renovació dels certificats digitals i el pagament de taxes mitjançant la targeta.

 

Nosaltres t'assessorem sobre el nou DNI europeu

Necessites més informació?

Un equip professional t’assessora sobre el nou DNI europeu perquè mantinguis tots els teus documents al dia.

Nosaltres t'assessorem sobre el nou DNI europeu