Què és una assessoria legal i quan la necessites

Tens dubtes sobre què és assessoria legal i tens un negoci o estàs pensant a emprendre? En qualsevol cas, comptar amb una assessoria jurídica a Barcelona pot salvar-te de moltes, i en aquest post et comptarem els principals avantatges de l’assessorament legal.

Tant empreses com autònoms han d’enfrontar-se en algun moment a situacions on és recomanable el suport de professionals. Experts en matèria jurídica que solucionin els temes legals, evitar problemes i que la cosa arribi a majors.

De què tracta l’assessoria legal? Quines funcions té un assessor jurídic? Com et pot ajudar? Avui et buidem tots aquests dubtes en relació a l’assessoria legal.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Somos asesores fiscales expertos

Tramita amb nosaltres tots els assumptes relacionats amb el teu negoci, amb la seguretat i confiança que t’aporten els nostres assessors experts.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Què és una assessoria legal o una assessoria jurídica?

En les empreses i negocis solen sorgir problemes i conflictes relacionats amb l’àmbit legal. Això és perquè, des de les institucions, se’ls exigeix complir una sèrie de normatives laborals, mercantils o tributàries i el seu incompliment poden tenir greus conseqüències que cal evitar costi el que costi.

Entre tots tipus d’assessoria, l’assessoria legal és la que s’encarrega d’atendre els assumptes jurídics i assessorar en els tràmits que impliquen l’aplicació de lleis, reglaments i normes.

Definició d’un bon assessor: “És la persona que s’anticipa als teus problemes, evita conflictes i millora l’eficiència financera i competitivitat de la teva empresa”

Ajuda i solucions legals per a particulars, autònoms i empreses

En *Centre Gestor disposem d’un equip d’advocats amb una llarga experiència en anàlisi, assessorament i defensa de les teves necessitats i interessos.

Amb una atenció personalitzada, així com amb els millors professionals, oferim solucions en la planificació d’estructures societàries, contractes mercantils, impugnació d’acords, assistència en societats familiars i protecció de socis minoritaris. A més d’orientar-te en la millor defensa dels teus assumptes laborals, mercantils, fiscals, concursals, contenciosos administratius, tributaris, civils i penals.

  • Assistència jurídica integral

  • Segona opinió jurídica

  • Professionals especialitzats

  • Dilatada experiència

  • Compromís, dedicació i eficàcia

 

Per què Centri Gestor? La millor defensa és la prevenció dels conflictes

Crida’ns o demana’ns una cita

Per a què serveix l’assessorament legal?

L’assessorament en els aspectes legals que conformen el dret té moltes utilitats, però, sobretot, la seva funció més important és garantir el compliment de la llei.

És molt comú cometre errors en tràmits legals o en el mateix desenvolupament de qualsevol activitat econòmica. Ja sigui per desconeixement o per no seguir bé tots els passos, és freqüent que els emprenedors fiquin la pota i hagin d’assumir, després, les dures conseqüències.

I ja no sols és això, sinó que, a més, les normatives i reglaments estan en constant canvi i això significa que una actualització pot afectar directament el teu negoci. Per això una dels avantatges de tenir una assessoria legal, és mantenir-te sempre amb l’última informació i estar aconsellat en tot moment sobre els passos a seguir.

Per descomptat, una assessoria jurídica també és fonamental per a solucionar els problemes d’índole legal i realitzar els processos requerits en el menor temps possible. Examinar els documents, assegurar que les teves activitats són completament lícites i estalviar-te així els conflictes a temps.

Si, per exemple, estàs pensant a crear una societat, tindràs conèixer per endavant quina és la diferència entre societat anònima i societat limitada. I una vegada que hagis pres la decisió, deixar-te assessorar per professionals que t’ajudin a fer-ho de la forma més segura i ràpida.

Asesoría legal en Barcelona - Centre Gestor

Funcions d’un assessor legal i jurídic

Un assessor legal ha de prestar ajuda als emprenedors que necessitin consells sobre els tràmits judicials o assessorament en els problemes legals que es donin en el desenvolupament els seus projectes.

Per tant, les principals funcions dels assessors legals o jurídics en l’àmbit empresarial són:

  • Aconsellar a les empreses amb totes les disposicions legals que regeixen el sector de l’activitat que realitza.
  • Proposar polítiques legals que facilitin el compliment de les normatives.
  • Assessorar en processos judicials que afectin a li empresa, defensant els seus interessos.
  • Informar la direcció sobre les actualitzacions de normatives i ajudar al fet que el règim intern es dugui a terme concorde a la legislació vigent.
  • Mitjançar entre les negociacions laborals, presa de decisions, contractes, convenis col·lectius, etc.

 

CONEIX TOTS ELS NOSTRES SERVEIS

 

Per què és important l’assessoria jurídica en les empreses?

Per a la gran majoria d’emprenedors és normal no conèixer els aspectes legals que abasta el dret laboral, civil, administratiu i fiscal. De fet, hi ha molts coneixements a tenir en compte i és gairebé impossible estar al corrent de tots ells sense no ets un professional en la matèria.

Les empreses o petits negocis necessiten tenir l’esquena coberta davant possibles amenaces que puguin afectar la seva activitat habitual. Una mala interpretació, una relliscada o una nova llei desconeguda pot implicar sancions econòmiques o problemes judicials.

No comptar amb un bon assessorament legal pot comportar conseqüències com no aprofitar les ajudes i bonificacions, no adaptar la teva empresa a un canvi legislatiu o, directament, ignorar una normativa. Perquè recorda: no conèixer una normativa, no t’eximeix del seu compliment.

Quins serveis d’assessorament legal t’ofereix una assessoria jurídica?

Ja coneixes la seva importància i les funcions de l’assessor jurídic, però quins serveis pot oferir-te una assessoria legal?

Creació d’empreses

Muntar una empresa sempre té els seus riscos i requereix una sèrie de recursos i costos. Així és com no sols creguis la teva empresa amb totes les garanties, sinó que la constitueixes sense complicacions ni paperasses.

Registre de marques

Si vols assegurar-te que el teu nom comercial no és usat per altres negocis, llavors has de registrar la teva marca. Un tràmit que et concedeix automàticament la garantia que ningú més pot utilitzar i explotar la teva marca, podent portar accions legals contra qui, sense consentiment, tracti de registrar denominacions similars o idèntiques.

LOPD

La LOPD és la Llei de Protecció de Dades que empreses i autònoms han de complir en tractar les dades personals dels seus clients o tercers. És un tema delicat que si no fas correctament pot tenir infraccions d’entre els 600 euros fins als 20 milions (segons la teva facturació i gravetat).

Assessoria jurídica

En general, per a contractes mercantils, pactes amb socis, reclamació de dubtes, drets del consumidor, contractes de compra-venda, arrendaments…Tot el que se t’ocorri que pot fer que necessitis assessorament en la teva empresa o negoci està dins dels serveis de *Centre Gestor.

 

Diferències entre consultoria legal i assessoria

La diferència bàsica és que una assessoria s’encarrega de secundar i aconsellar en matèria jurídica i legal. Per part seva, la funció de la consultoria legal és analitzar la situació interna de l’empresa i oferir solucions per a problemes legals concrets. La consultoria assenyala on està el problema, i l’assessoria aconsella com resoldre’l.

 

Et fem la vida més fàcil

¿Quieres impulsar tu negocio?

El nostre equip d’experts t’ajudarà amb el que necessitis. Respondrem tots els teus dubtes i avaluarem les alternatives en funció de la teva situació personal i econòmica.

Et fem la vida més fàcil