Al emprendre el camí cap a la creació d’una petita o mitjana empresa (PYME), un dels aspectes més crítics i sovint subestimats és la gestió fiscal adequada. L’assessoria fiscal no és només un requisit, sinó una eina estratègica que pot determinar l’èxit o fracàs del teu negoci.

En les següents línies, explicarem com una assessoria fiscal competent pot ser la teva millor aliada al iniciar la teva PYME.

T'ajudem amb la gestió de la teva empresa

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES
POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Per què és important l’assessoria fiscal per a la teva PYME?

Una assessoria fiscal eficient va més enllà de la mera gestió d’impostos. Inclou una planificació estratègica que abarca des de l’estructura legal de la teva empresa fins a l’optimització de les teves obligacions fiscals.

Sabies que una estructura empresarial inadequada pot portar-te a pagar més impostos del necessari? Els assessors fiscals estan aquí per prevenir tals situacions.

Ignorar la importància d’una assessoria fiscal pot resultar en errors comptables, declaracions tardanes i, en conseqüència, sancions econòmiques. Una assessoria fiscal adequada garanteix que compleixis amb totes les teves obligacions tributàries, evitant sorpreses desagradables.

Recorda que a Centre Gestor t’oferim assessoria fiscal per crear una PYME, comptem amb els millors experts sobre el tema.

 

Aspectes clau de l’assessoria fiscal en la creació d’una PYME

La consultoria en matèria fiscal va més enllà del mer compliment de deures impositius. Constitueix un enfocament comprensiu que pot determinar el curs d’una petita i mitjana empresa (PYME).

A continuació, expliquem diversos elements essencials que ha de cobrir una consultoria fiscal competent:

  • Planificació estratègica a llarg termini: Una assessoria fiscal de qualitat no es limita a resoldre els problemes del present; implica una visió a llarg termini. Això inclou la planificació per a futures expansions, inversions i canvis en la legislació fiscal. Un assessor fiscal hauria d’ajudar-te a traçar un camí clar per al creixement sostenible del teu negoci, adaptant-se a les fluctuacions del mercat i a les condicions econòmiques.

 

  • Compliment normatiu: El panorama fiscal està en constant canvi. Un assessor fiscal competent ha d’estar al corrent de les últimes actualitzacions legislatives i assegurar-se que la teva PYME compleixi amb totes les normatives vigents. Això és vital per evitar multes i sancions, i per aprofitar qualsevol oportunitat fiscal nova o modificada que pugui beneficiar al teu negoci.

 

  • Gestió de riscos: El risc d’errors en la declaració i gestió fiscal pot ser alt, especialment per a les PYMEs que no disposen de grans departaments de comptabilitat. Una assessoria fiscal eficaç identifica i mitiga aquests riscos, assegurant que totes les teves declaracions i documentacions estiguin correctes i presentades a temps.

 

  • Assessorament personalitzat: Cada PYME és única, amb els seus propis desafiaments i oportunitats. Un assessor fiscal no ha d’aplicar un enfocament de talla única, sinó proporcionar solucions i recomanacions personalitzades que s’ajustin a les necessitats específiques de la teva empresa.

 

  • Optimització fiscal: A més d’assegurar-se que compleixis amb les teves obligacions fiscals, un bon assessor fiscal buscarà maneres d’optimitzar la teva càrrega tributària. Això pot incloure estratègies per maximitzar deduccions i crèdits fiscals, reestructuració empresarial i planificació d’inversions de manera fiscalment eficient.

 

  • Assistència en auditories: En cas d’auditories o disputes amb les autoritats fiscals, un assessor fiscal qualificat ha d’estar preparat per defensar-te. Això implica una representació experta i assistència en la negociació per resoldre qualsevol problema de la manera més favorable possible.

 

Et pot interessar: Eines digitals per gestionar la teva pyme: WhatsApp Business

 

Com triar un bon assessor fiscal per a la teva PYME?

Triar l’assessor fiscal adequat és una decisió crucial per a qualsevol empresari, especialment en iniciar una PYME.

Aquests són alguns consells pràctics per assegurar-te que la teva elecció contribueixi significativament a l’èxit del teu negoci:

Comprèn les teves necessitats específiques

És essencial definir les teves necessitats abans d’iniciar la teva cerca. ¿Requereixes orientació àmplia en temes tributaris, o busques assistència en àrees més detallades, com l’expansió internacional del teu negoci? Tenir claredat sobre el que necessites és clau per descartar opcions que no compleixin amb els teus criteris específics.

Verifica les seves credencials i experiència</h3>
Es fonamental que el teu assessor fiscal no només tingui les credencials adequades, sinó també experiència rellevant. Busca professionals que hagin treballat amb PYMEs i que entenguin els desafiaments únics d’aquest tipus d’empreses. Pots sol·licitar referències o casos d’estudi per entendre millor la seva experiència.

Avalua la seva comprensió del sector de la teva empresa

Cada sector té les seves pròpies peculiaritats fiscals. Un bon assessor ha d’estar familiaritzat amb les lleis i regulacions específiques de la teva indústria. Això és crucial per proporcionar assessorament pertinent i efectiu.

Busca un assessor que ofereixi una comunicació clara i oberta

La comunicació és clau en qualsevol relació d’assessorament. Necessites algú que sigui accessible, que respongui les teves preguntes amb claredat i que estigui disposat a explicar-te els conceptes fiscals complexos de manera que puguis entendre’ls fàcilment.

Considera la proactivitat i l’enfocament preventiu

Un excel·lent assessor fiscal no només maneja problemes a mes

ura que sorgeixen, sinó que també treballa de manera proactiva per prevenir-los. Això inclou mantenir-te informat sobre canvis legislatius rellevants i suggerir estratègies per optimitzar les teves obligacions fiscals.

Analitza la relació qualitat-preu

Mentre que el cost és un factor important, l’enfocament hauria d’estar en la relació qualitat-preu. Un assessor fiscal més costós però altament qualificat i experimentat pot oferir-te un valor afegit significatiu en comparació amb opcions més econòmiques però menys competents.

Confiança i compatibilitat personal

Finalment, és important que et sentis còmode i tinguis confiança en el teu assessor fiscal. La relació ha de basar-se en la confiança mútua, ja que compartiràs informació financera sensible i prendràs decisions importants basades en les seves recomanacions.

Et pot interessar: Gestoria tradicional VS assessoria en línia: principals diferències

Casos d’èxit

Cas 1 Optimització d’estructura empresarial

Una PYME del sector tecnològic va aconseguir reduir la seva càrrega tributària en un 15% gràcies a la reestructuració suggerida pel seu assessor fiscal.

Cas 2 Superació d’obstacles fiscals

Una altra PYME enfrontava multes recurrents per errors en les seves declaracions fiscals. Amb l’ajuda d’una assessoria fiscal adequada, no només van eliminar les multes sinó que també milloren el seu flux de caixa.

Crear i gestionar una PYME és un desafiament. No obstant això, amb el suport d’una assessoria fiscal adequada, aquest camí pot ser molt més clar i segur. Recorda, invertir en una bona assessoria fiscal no és una despesa, és una inversió en el futur i l’estabilitat de la teva empresa.

 

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Busques assessoria fiscal per crear una PYME?

El nostre equip d’experts t’ajudarà donant-te suport en tots els teus temes d’assessoria fiscal.  T’ajudarem a tenir una planificació financera sòlida, perquè maximitzis els teus resultats.

En Centre Gestor respondem totes les teves preguntes.

POSAT EN CONTACTE AMB NOSALTRES