En Centre Gestor ens encarreguem de gestionar la pròrroga dels ERTO en la teva empresa

Tens treballadors en ERTO? T’estàs plantejant aquesta mesura però no saps com implantar-la? Et donem la resposta a tots els dubtes que tinguis respecte a l’Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació perquè, si ho necessites, paralitzis durant un període de temps la relació amb els teus empleats i quedis exempt de pagar-los.

 

S’ha produït una ampliació en els ERTO per COVID-19 fins al pròxim 30 de setembre. La persistència dels efectes de la pandèmia sobre les empreses i l’ocupació exigeix mantenir les mesures excepcionals previstes en el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19.

 

En aquest post t’expliquem com aplicar l’ERTO als teus empleats i els avantatges i beneficis que obtindrà la teva empresa en triar aquesta mesura.

 


Descobreix en què et podem ajudar

Necessites realitzar o ampliar un ERTO en la teva empresa?

Estudiem la teva situació i alternatives, t’orientem en el procés conforme a les noves mesures del govern i et situem perquè sàpigues com procedir abans i després de l’ERTO. A més, ens encarreguem de tots els tràmits en el procés.


Descobreix en què et podem ajudar

Què és un ERTO?

Primer de tot, aclarim en què consisteix l’ERTO: Un ERTO és la suspensió o reducció de jornada per causa de força major, en aquest cas una crisi sanitària, que consisteix en la impossibilitat que es pugui prestar el contingut del contracte de treball, ja sigui de manera directa o indirecta en afectar el succés a l’activitat empresarial i es limitin les prestacions bàsiques que construeixen l’objectiu de l’empresa.

 

Durant la suspensió l’empresa no haurà de continuar abonant la quota empresarial de seguretat social i el treballador passa a situació de desocupació cobrant la prestació contributiva fins que es reincorpori. D’aquesta manera el treballador manté el seu dret a cobrar les prestacions per desocupació encara que en el període de suspensió el treballador no genera vacances i dret a la part proporcional de la paga extra. La situació actual implica la impossibilitat de moltes empreses de poder continuar pagant als seus treballadors i les quotes de Seguretat Social.

 

Per a realitzar l’ERTO cal realitzar un expedient amb els motius que han generat aquesta situació (en aquest cas la crisi del coronavirus), les mesures que s’efectuaran, especificar els treballadors afectats i determinar la temporalitat davant l’Autoritat Laboral competent.

Segur que t’interessa: Com afectaran els ERTO a la declaració de la renda 2020-2021

 

Avantatges de sol·licitar un ERTO per a les empreses

  • Se sol·licita a l’autoritat laboral la suspensió temporal de l’ocupació dels treballadors.
  • L’empresari pot seleccionar el nombre de treballadors que es veurien afectats per l’ERTO, no tenen per què ser tots.
  • Pot realitzar-se un ERTO per a la totalitat de la jornada o només per a una part.
  • El SEPE paga als treballadors la prestació per desocupació com si s’hagués extingit la relació laboral.
  • L’empresari no ha de continuar pagant el salari del treballador ni la quota empresarial de la Seguretat Social.
  • La relació laboral no s’extingeix, sinó que se suspèn, per la qual cosa després de la finalització de l’ERTO els treballadors tornen a prestar els seus serveis amb normalitat.
  • Addicionalment, l’empresa pot pagar la diferència entre el que percep el treballador en ERTO i la seva nòmina habitual.

 

Quan acaba l’ERTO 2021?

La pròrroga dels ERTO en vigor s’ampliarà fins a setembre, segons va apuntar la ministra Yolanda Díaz. Els treballadors que es trobin en un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal, el continuaran estant de moment fins a finals de setembre, encara que una vegada finalitzi aquesta protecció d’ocupació hi haurà una nova reunió s’estudiaran les circumstàncies per a veure si s’amplien fins a finals d’any.

 

Com beneficiaran els nous ERTO a les empreses?

Els empresaris tindran més exoneracions en el pagament de les quotes a la Seguretat Social, que augmentaran al mateix ritme de sortida dels seus empleats dels ERTO de força major. La proposta és similar a la que proposava el ministre José Luis Escrivá, per a qui és fonamental mantenir totes les mesures vigents i ajudar a l’economia de les empreses. El govern de coalició sempre ha estat d’acord en aquest punt: és necessari mantenir els ERTO i treballar en la reforma laboral.
L’alliberament del pagament de quotes a la Seguretat Social és del 100% per a empreses amb menys de 50 treballadors i del 90% per a les quals tenen una plantilla de més d’aquest número.
Aquesta fórmula és, precisament, la que es va emprar l’estiu passat i la que han estat postulant tant José Luis Escrivá com Nadia Calviño.
El Pla de Recuperació també precisa els compromisos fixos que l’Executiu es compromet a escometre abans de juliol. “El més urgent és assegurar la formació i ocupabilitat dels col·lectius més afectats per la pandèmia, de cara a reduir la desocupació ràpidament (sobretot juvenil) i eliminar els colls d’ampolla per a poder desplegar el Pla de Recuperació. Això implica centrar els esforços en el primer semestre en un Pla de xoc contra la desocupació juvenil i “la modernització de les polítiques actives d’ocupació, la digitalització i modernització del SEPE”.

 

La reforma laboral donarà prioritat al contracte fix

Al mateix temps que la pròrroga dels ERTO, es tractaran els punts més conflictius de la reforma laboral. Entre ells, la intenció d’eliminar la subcontractació i buscar un nou pla d’estabilitat perquè el pas d’ERTO temporal a la normalitat no sigui tan costós per als empleats, per a l’empresari i per al mateix executiu. Una altra dels aspectes més demandats pels agents socials és el d’eliminar la temporalitat, potenciant el contracte fix.

 

 

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

Necessites assessorament sobre els ERTO per a tu empresa?

Ja siguis autònom o tinguis una petita empresa, tenim l’experiència que necessites i l’actitud que estàs buscant.

Centre Gestor t’ofereix el servei integral de confiança que t’ajudarà a créixer i avançar.

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES